17 Eylül 2022 Cumartesi

💙 Önerdiğim kitapların konularını açıklıyoruzzz

 Evett herkese Merhaba bir önce paylaşdığım listedeki kitapları burada tanıtıcam :) Özetlerin bazıları internetten  alınmıştır .                                                                                                                                                                     

1) Karantina zaten sayfamda bulabilirsiniz ama ben burada kısaca anlatıyım . Salgın bir hastalık nedeniyle okulu karantinaya alınmış, akşamında ise kendini okulun karanlık koridorlarında bir kız öğrencinin cesedinin başında bulmuştu. Üstelik yalnız değildi, onlar da yanındaydı; mahşerin diğer üç atlısı. Bu, yalnızca bedenleri değil ruhları da karantinaya alınmış dört kişinin hikâyesi. Sayfamda daha açıklayıcı bir anlatım var .

2) Dönüşüm : Pazarlamacılık yaparak geçinen Gregor Samsa’nın bir sabah uyandığında böceğe dönüşmesini ve hayatının geri kalanında da bu haline alışmaya çalışmasını anlatır. Gregor Samsa yeni hayatına alışırken, ailesi de Gregor Samsa’nın yeni haline ve Gregor’un çalışmadığı bir hayata alışmak zorundadır .Pazarlamacılık yaparak geçinen Gregor Samsa’nın bir sabah uyandığında böceğe dönüşmesini ve hayatının geri kalanında da bu haline alışmaya çalışmasını anlatır. Gregor Samsa yeni hayatına alışırken, ailesi de Gregor Samsa’nın yeni haline ve Gregor’un çalışmadığı bir hayata alışmak zorundadır.

3) Satranç : New York’tan Buenos’e giden bir yolcu gemisinde yolcular arasında bulunan bir milyoner , dünya satranç şampiyonu Mirko Czentovic’e , ücret karşılığı bir parti satranç oynamayı önerir. İkisinin oyununu izleyen Avusturyalı Dr.B oyun sırasında kendini tutamayıponların oyununa karışınca, şampiyonla karşılaşması önerilir kendisine. Gestapo tarafından bir otel odasına kapatılan, oyalanacak hiç bir şeyi olmadan, bu odada uzunca bir süre tek başına kalan, yalnızca sorgulama için bu odadan çıkartılan Dr.B bir gün, rastlantı sonucu gizlice eline geçirdiği bir satranç kitabından bu oyunun bütün inceliklerini öğrenmiştir. Satranç tahtası ve taşları yoktur, ancak, önce ekmek içinden yaptığı satranç taşlarıyla sonra da tümüyle belleğinde oynayarak kurumsal bir satranç ustası olup çıkar .

4)  Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu :Roman bir kadının elinden yazılan çocuğunun ölümü ile başlayıp kendi ölümü ile sonlanan bir kesit arasına sığdırılmış kadının hayatını anlatıyor. Kadın ilk gördüğü andan itibaren platonik bir biçimde adama aşık oluyor ve ondan ömrünün sonuna kadar vazgeçmiyor.

5) Ay çöreği serisi : 3 kitap ayrıntılı bir şekilde sayfamda var .💜

6 ) Seni Kalbime Sakaldım :  O da sayfamda var . 💗

7 ) Korku : Kocasını aldatan Irene nin bu durumun açığa çıkması ile kendi iç hayatın yaşamış olduğu korku ve huzursuzluk halinin çok derinlemesine anlatıldığı ve bunun sonucunda nelerin yaşana bileceğini bizlere göstermesi. 

8 ) Deli : Deli kitabı aynı 4 kitap gibi sayfamda var . Ama bu kitabı kesinlikle alın .💓

9 ) Karanlık Dosyalar : Gizemli kayıplar : Bu kitap da sayfamda var . Polisiye vaklar ile alakalı bir kitap canlar .

10 ) Tünelden Önce Beyaz Ev : ( Sayfam da ayrıntılı bir şekilde anlatıcam . ) İlk olarak evin sınırlarındaki bir ormanda insan parçaları bulunur. Hemen ardından ise evin içerisinde doğaüstü ve açıklanamayan olaylar yaşanır. Günden güne karmaşıklaşan olaylar dizisine, 162 odalı Beyaz Ev'in lanetli olduğu ve zaman içerisinde kendiliğinden büyüdüğü dedikoduları eklenir.

11 ) Tünelden Önce Beyaz Ev 2 / Bodrum Katı : istanbul Boğazı'nın kıyısında, boynunda altın bir kolye ile çarmıha gerilmiş şekilde duran bir kadın cesedi bulunur. Kısa sürede tüm ülke bu gizemli cinayeti konuşmaya başlar. Aradan geçen günlerde ise farklı yerlerde benzer cesetler bulunmaya devam eder.

12 ) Nutuk : Bence herkes bildiği için anlatmama gerek yok . Ama yine anlatayım . Nutuk kitabı milli mücadele dönemini konu edinen ve milli mücadele döneminden sonra yaşanan süreçleri ele almaktadır. Aynı zamanda milli mücadeleden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunu ve kuruluşta nelerin yaşandığını Türkiye'nin kuruluş sürecini detaylı olarak ele alan bir kitaptır .

13 ) Vazgeçtim Sanma Sadece büyüdüm : Murat Tavlı ilk kez bir kadının ağzından yazdığı bu romanında, ihanetin yakıcı ateşiyle çok küçük yaşlarda tanışıp, yaşadığı acılarla güçlü bir kadına dönüşen Aslı'nın sarsıcı hikâyesini etkileyici bir dille anlatıyor.

14 ) No 26 : Kitap; çocukluk döneminde aile içi şiddet yaşayan ve annesi tarafından terk edilen Mine'nin adım adım yepyeni bir kimliğe bürünmesini, dönemin popüler müzik yıldızı Efe ile esrarengiz bir biçimde yollarının kesişmesini konu alıyor .

deeptone bu fikir için teşekürlerrr 💙💙

7 yorum:

  1. oleeey saol, ay çöreği ile seni kalbime sakladım, aklımda :)

    YanıtlaSil
  2. Dönüşüm, Satranç ve Nutuğu okudum. Karantina ve Ay Çöregi serilerini listeme ekledim, okuyacağım:)

    YanıtlaSil

Bodrum Katııı

  Selam bu gün yine Tünelden Önce Beyaz Evin 2.serisinin hakkında konuşalımm ? Okuyan var mı canlar okuduysanız nasıl ? Bugün  yorum yapacağ...