26 Temmuz 2022 Salı

Deli kitabını inceliyoruzzzz 💗

 Tufan çaldığı bir araba ile kaza yapması üzerine hapse girmemek için arabanın sahibi ile Elif’i evlendirerek sorunu çözmeye çalışmışlardı. Bu teklifi Emin amcanın kabul etmesi ile sorunlar daha çekilmez hal almıştı. Çünkü Emin amcanın oğlu Emre namı değer “DELİ EMRE” olarak bilinirdi. Bir deli ile evlenmesi tüm umutlarını tüketen Elifin daha da zor bir hayat olacağı ve devamlı korku dolu yaşayacağı kaçınılmaz bir hal olmuştu. Emin amcaların Elif’i istemeye geldikleri gece Emre’nin tuvalet bahanesiyle Elif ile yalnız kalması sonucu ilk fırsatta onu korkutup duvara iterek boynunu sıkması Elif’i çok korkutmuştu. Lakin ailesinin bir şey yapmayacağını düşünerek kimseye söyleyemediği bu konuyu gözlerinden akıttığı yaşları ile yastığı ıslatıyordu.

Düğün alışverişinde ise Elif’in bir dediği ki eksik olmuyor her istediğini Emre alıyordu. Elif Emre’nin ne hastalığı olduğunu kuzeni Miraca sorarak öğrenmeye çalışmaktadır. Emre’nin hastalığını biraz araştırınca kadınlardan nefret ettiğini, cinsel ilişkide fiziki zararlar verebileceğini öğrenmesi ile işler daha korkunç boyutlara ulaşmaktadır. Düğünü ve evleri hayallerinden daha da mükemmel olması onun içini asla rahatlatmıyor ve eşinin bu olmaması gerektiği inancı ile kendini daha da bataklıkta hissediyordu. Elifin ablası Nuray asla yanından ayrılmayıp hep destek olmuştu. Evlilikte keramet olduğunu ve daha iyi olacağını söyleyip duruyordu

Baş başa kaldıkları ilk gece de korktuğu gibi bir olayın asla yaşanmadığı ve Emre’nin ayrı bir oda da yatmış olması Elif’i daha mutlu etmişti. Uzun bir süre asla konuşmadıkları, sadece yemek masasında yemek yerken birlikte oturdukları evliliği daha da çekilmez yapıp Elif’in sohbet bile edemiyor oluşu daha çok canının sıkılmasına sebep oluyordu.

Belli bir süre sonra Elif ile Emre arasında ki buzlar erimiş bu aşamaya kadar hayli badireler atlatan Elif bir an da mutluluğun ne olduğunu öğrenmeye başlamıştır. Artık cinsel fobisini ortadan kaldıran Emre ile Elif çocuk planı dahi yapmaya başlamıştı. İstedikleri gibi bir bebek sahibi olan Emre ve Elif bebeğin adını Emin koyarak babasını hep yaşatmak istemişti.

Evet kitap bu şekilde devam ediyor Deli kitabını 3 kere falan okudum. Her okuduğumda da aşık oldum . Kitapta Emre ' nin babası Emin amca ölünce emre yine krize giriyor , Elifte bu krizleri araştırıyor 

Emre’nin babası öldüğünde ise artık hiçbir şey eskisi gibi olmamış hatta işler daha çok sarpa sarmaya başlamıştı. Babasını gömdükten sonra kriz geçiren Emre hastaneye yatmıştı ve Elif’in Emre’yi kurtarmaya çalışması yer alıyor. Asla yanından ayrılmayan ablası Nuray ve eşi Murat, Emre’nin amcası Faruk sayesinde ayakta kalmaya çalışan bir mücadele vermesine yardımcı oluyorlardı.

Yani ama Elif emrenin kriz geçirme sebebini buluyor ve mutlu sonla bitiyor kitap 

Benim fikrim 

Kitap efsane kitapta cinselik çok ayrıntılı olmasa da var onun için 15 yaş üstü okunması lazım . Kendi hayatımızı sorgulayama , aşkın gücünü anlatan bir kitap kitabı önce wattpad sitesinden okuyun beğenmeseniz almayın ama bence alın okuyun okutun o kadar aşk sevenler için efsane bir kitap .



12 yorum:

  1. heey ben de geçen sene okuduydum, çok keyifliydi evet, 2 kitap :) yazmıştım blogda, du göndereyim sanaa :)

    YanıtlaSil
  2. DELİ VE DELİ KIZ
    DELİ
    Gülsen Kılıçaslan
    Nemesis Kitap
    Zonguldak’ta geçen bir romantik, biraz da komik bir aşk ve evlilik öyküsü. Bir Wattpad romanı.
    Elif ve Emre’nin öyküsü. Elif ailesi ile yaşayan bir kız. Ailesi onu pek önemsemiyor, erkek kardeşini daha çok seviyorlar. Markette çalışıyor, aile de biraz yoksulca. Emre ise babasının mobilya dükkanında çalışıyor. Lakabı da Deli. Kadınlara kötü davranıyor, yakışıklı bir erkek, annesi ölmüş, babası onun evlenmesini istiyor.
    Elif’in kardeşi Tufan, Emre’nin arabası ile kaza yapınca ailesi Elif’i Emre ile evlendiriyor, araba parasına karşılık. Emre de babası istediği için evleniyor, görücü usulü. Mecburen evleniyorlar. Emre, bir çocukluk travması nedeniyle kadınlara kötü davranıyor.
    İkisinin evliliği kolay değil. Bol atışmalı, kavgalı sürüyor. Hoş ve sürpriz bir son oluyor. İkisinin ilişkisi, atışmaları eğlenceli. İkisi de biraz deli gibi olsalar da kötü insanlar değiller.
    Sürükleyici ve çok bizden bir hikaye. Sevimli bir roman. Gündelik yaşam, aileler, ilişkiler gibi konuları sevenler için. Not:3/4
    DELİ KIZ
    Gülsen Kılıçaslan
    Nemesis Kitap
    Yazarın ikinci kitabı ilkine benzer bir konuda ve yine eğlenceli, keyifli. Yine romantik bir konu ve aşk ve evlilik. Bu kez kız deli. Çocukluğundaki bir travmadan dolayı deli gibi davranıyor, Aslı. Kadir ise ilk romandaki mobilyacı Emre’nin yanında çalışıyor.
    Kadir, Pınar’ı seviyor ancak telefonuna yanlışlıkla gelen bir mesaj yüzünden başına dert açılıyor ve Aslı ile evlenmek zorunda kalıyor. Bir deli ile evli olmak zor tabii. İkisi geçinemiyor bir türlü. Ancak, arka arkaya birkaç sürpriz geliyor ve roman beklenmedik bir drama ve sona doğru ilerliyor.
    Kadir ve Aslı’nın ilişkileri eğlenceli, ailelerin ve arkadaşların iyi niyetli ve kötü niyetli taktikleri ilginç, belki de çevremizde tanık olduğumuz olaylar. Romanda Aslı’nın günlükleri de gidişi belirliyor.
    Sürükleyici, eğlenceli, komik, dramatik ve yine bizlerin gündelik yaşamları gibi. İlk romandaki Elif ve Emre’yi de yan karakterler olarak görmek hoş. Not:3/4

    YanıtlaSil
  3. İlk kez burada gördüm kitabı, güzel bir anlatım olmuş☺

    YanıtlaSil
  4. Yani kitap kötü anılan ezik düşünülen birine şans vermek gibi . Ama bence her zaman insanların dış görünüşü ve onlar hakkında konuşulan fikirler , doğru bir şeyi araştırmadan emin olmak gibi bence .Ben cesaret ederdim :)

    YanıtlaSil
  5. Yani senin dediğin de doğru zaten emre baya bir zamandır tedavi görüyor sen bence oku istersen tam analarsın azıcık karışık kitap çünkü yorumların için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Bodrum Katııı

  Selam bu gün yine Tünelden Önce Beyaz Evin 2.serisinin hakkında konuşalımm ? Okuyan var mı canlar okuduysanız nasıl ? Bugün  yorum yapacağ...